Iniciatyva „Istoriniai CV“ ragina pirmąjį CV pildyti dar mokykloje

Projektas „Europass“ antrus metus tęsdamas edukacinę iniciatyvą „Istoriniai CV“, pristato 6 naujus CV, tarp kurių – ir Lietuvos valstybės CV.

Iniciatyvos „Istoriniai CV” tikslas – ne tik supažindinti su reikšmingomis Lietuvai istorinėmis asmenybėmis, jų karjera ir pasiekimais, bet ir kūrybiškiau pristatyti gyvenimo aprašymo formą „Europass” formatu. Kaip teigia projekto „Europass” koordinatorė Lietuvoje Sigita Remeikienė, CV pildymu dažnai susirūpinama tik baigus mokyklą arba universitetą. „CV rengimo pagrindų derėtų pradėti mokytis dar mokykloje, todėl norėjome, kad paskaičius žaismingai pateiktus garsių asmenų CV bei pabendravus su jais „Messenger“ programėle, mokiniams ar studentams kiltų noras pabandyti užpildyti savąjį.“ – sumanymą atskleidžia S. Remeikienė.

„Kaip papildomas metodas ar kūrybinė užduotis siekiant padėti mokiniams lengviau įsisavinti medžiagą apie asmenybes (rašytojus, politikus, mokslininkus) šios inciatyvos idėja parašyti asmenybės CV gali būti naudojama ir karjeros ugdymo užsiėmimuose, istorijos ar literatūros pamokose.“ – idėjomis dalinasi projekto iniciatorė S. Remeikienė.

Istorines asmenybes ir jų CV rasite čia:  www.istoriniaiCV.lt