Konferencijos „10 ES įrankių lengvesniam karjeros konsultanto darbui“ atgarsiai

Spalio 25 d. įvyko „Euroguidance“, „Europass“ ir „EQF“ tinklų organizuojama konferencija „10 ES įrankių lengvesniam karjeros konsultanto darbui“, kurios tikslas buvo įdomiai ir praktiškai pristatyti, kuo Europos Sąjungos kuriamos iniciatyvos ir tinklai padeda palengvinti karjeros konsultanto darbą.

Renginio metu Europos Komisijos atstovybės vadovas, Arnoldas Pranckevičius, pristatė ES aktualijas ir EK valdomą informacinę sistemą (Europe Direct centai, bibliotekos), kuri prisideda prie ES piliečių  geresnio informavimo ir lengvesnio tarptautinio mobilumo. Net 10 įvairių ES tinklų atstovų supažindino renginio dalyvius su  praktinėmis situacijomis, kaip vienu ar kitu atveju jų atstovaujamas tinklas padeda arba padėjo išspręsti iššūkį, atrasti galimybes ir tobulėti. O charizmatiškasis renginio moderatorius neleido renginio dalyviams nuobodžiauti, praturtindamas jo turinį įdomiais pratimais ir klausimais.

Renginio praktinėje dalyje dalyviai patys nagrinėjo situacijas ir bandė nuspręsti koks tinklas, kuriuo atveju gali pagelbėti. Dalyviams ypač patiko praktinių situacijų vizualizacija.

Renginys buvo įvertintas ir aptartas interaktyvios sesijos metu pasinaudojus „Euroguidance“ projekto šiais metais perleista metodine priemone „Grįžtamojo ryšio žaidimas“.